11 Mayıs 2008 Pazar

Lazer Epilasyon Hakkında Merak Ettikleriniz!


Lazer Epilasyon Hakkında Merak Ettikleriniz


Biz kadınlar hatta erkeklerin ortak sorunu, istenmeyen tüylerimiz.
İstenmeyen tüylerden kurtulmak ve estetik görünmek için kuşkusuz ki bir çok yol var. Ama Lazerli Epilasyon ile, istenmeyen tüylerden tamamen kurtulmak mümkün.
Kadına Özgü ekibi olarak, lazerli epilasyonla ilgili tüm merak ettiklerinizi araştırdık…

Lazer Epilasyon nedir?
Lazerli Epilasyonun amacı, kıl kök hücrelerini lazer ışığı ile tahrip ederek, kıl oluşumunu tamamen engellemektir. Lazerli Epilasyon, klasik epilasyon yöntemlerine nazaran, günümüzde gelinmiş en son noktadır.


Hangi vücut bölgelerine lazer epilasyon uygulanabilmektedir?
Hemen hemen tüm vücut bölgelerine lazer epilasyon uygulanabilmektedir. Sadece göz kapaklarına uygulanması sakıncalıdır. Bunun nedeni de, göz kapağının çok ince olması, ve gözün de lazer ışınlarından olumsuz yönde etkilenebilme ihtimali olmasıdır.

Lazer Epilasyon Yazın da yapılabilir mi ?
Aslında, lazerli epilasyon etkisini en çok, teni açık olan ve kıl rengi koyu olan kişilerde göstermektedir. Bunun sebebi de, kıl köklerinin daha belirgin olmasıdır. Yazın, güneşten bronzlaşan ciltlerde, kıl kökleri daha az belirgin olmaktadır.
En son teknolojiye sahip, lazerli epilasyon makinaları, bu sorunu çözmektedir. O yüzden, lazerli epilasyon yaptırmadan önce, merkezleri iyi araştırmalı, en son teknolojiye sahip makinaları kullanan merkezleri tercih etmelisiniz.

Lazer Epilasyon kaç seans uygulanmalıdır ?
Kıl yapısı, renk ve sıklığı kişiden kişiye değiştiği için kesin bir sayı vermek mümkün değildir. Fakat genellikle 4-6 seans arasında tüylerden tamamen kurtulmak mümkündür. Bazı kişilerde, ender olarak daha uzun veya daha kısa sürmesi de olasıdır.

Lazer Epilasyon seansların süresi ne kadardır ?
Epilasyonun yapılacağı bölgeye göre değişmektedir. Örneğin bıyık ve çene bölgesi 4-5 dakika sürerken, tüm bacaklar 45 dakika ile 1 saat kadar sürmektedir.

Lazer Epilasyonun yan etkileri var mıdır ?
Araştırdığımız kadarıyla, şu ana kadar bulunmuş bir yan etkisi yoktur. Sadece uygulamadan sonra, cildin hassasiyetinden kaynaklanan ufak kızarıklıklar olabilmektedir. Bunlar da kalıcı değildir, kısa bir süre sonra geçeceklerdir.

Lazer Epilasyon yaptırmadan önce ve yaptırdıktan sonra nelere dikkat etmeliyiz?
Kesinlikle lazer epilasyon yapılmadan 4 hafta öncesine kadar , tüylerinizi; sir, ağda, cımbız, ip gibi kökten alma işlemlerini yaptırmamanız gerekiyor. Bu sayede, kıl kökleri çıkmış ve belirgin olacaktır ki; lazer kökleri okuyabilsin. Uygulanacak bölgeye göre, önceden ya jilet yada makasla tüylerinizi kısaltabilirsiniz.
Lazer epilasyon sonrasında , uygulama yapılmış bölgeyi güneş ışınlarına karşı korumalısınız. Yüksek koruma faktörlü , güneş kremleri bu iş için uygun olacaktır. Aksi taktirde cildiniz koyulaşırsa lazer epilasyondan daha geç sonuç alırsınız. Aynı zamanda, yüksek koruma faktörlü güneş kremleri, cildinizde olaşabilecek lekeleri de engeller.
Lazer Epilasyon fiyatları ne kadardır ?
Fiyatlar, epilasyonun yapılacağı bölgeye ve gideceğiniz merkeze göre değişmektedir, fakat ortalama fiyatlar:
Yüz: 50 - 200 ytl
Koltuk altı: 50 - 150 ytl
Bacak: 300 - 1000 ytl arasında değişiyor.

Hiç yorum yok: