19 Mayıs 2008 Pazartesi

Alışveriş Taktikleri ve Vücut Tipinize Göre Mayo Seçimi Önerileri

-Alışveriş Taktikleri-


Biz bayanların olmazsa olmazı tabi ki de alışveriş sevdamız.Canımız sıkılsa alışveriş yaparız, mutlu olsak alışveriş yaparız, yeni bir ilişkinin heyecanıyla alışveriş yaparız, sevgilimizden ayrılsak gene alışveriş yaparız =)



Ama iş, alışverişi mantıklı bir şekilde ve nasıl yapılacağını bilerek yapmakta. Aksi takdirde gardrobumuz giyemediğimiz onlarca kıyafetle dolu, faturalarımız ise bir hayli kabarık olarak bizi bekler...



Sizi bu dertten kurtarmak için işte size birkaç alışveriş önerisi... Bu önerilere uyarak alışverişlerinizde karlı çıkmanız mümkün...



Öncelikle alışveriş arkadaş seçiminize dikkat etmelisiniz. Her giydiğinizin size yakıştığını söyleyen bir arkadaş yerine, doğruları söyleyip sözünden kaçınmayan bir arkadaş sizin alışveriş dostunuzdur.



Alışverişe çıkmadan önce neye ihtiyacınız olduğunu belirleyin ve onun dışında hiçbirşey ile ilgilenmeyeceğinize dair kendinize söz verin ki faturalar kabarmasın =)



Size yakışan kıyafet modellerini önceden belirleyin. Bu sayede, alışveriş esnasında, mağazada bir anlık hevesle beğendiğiniz tüm ürünleri almaya kalkmayasınız.


Alışveriş yaparken önce tüm mağazayı gezin ve denemek istediğiniz ne varsa toparlayın ve daha sonra deneme safhasına geçin. Böylece belirlediğiniz ürünleri ardarda denersiniz ve hangisinin daha çok yakıştığını kolayca anlarsınız.


Ve belki de en önemlisi, mağazaların indirim sezonlarını ve promosyonlarını takip edin. Çoğu mağaza artık müşterilerine düzenli olarak sms yada e-mail yoluyla promosyonlarını ve indirim dönemlerini bildiriyor. Sizde çekinmeden, alışveriş yaptığınız mağazanın böyle bir uygulaması olup olmadığını sorup, varsa dahil olabilirsiniz.

- Vücut Tipinize ve Bedeninize Göre Mayo ve Bikini Modeli Seçimi -





Mayo ve Bikini alırken nelere dikkat etmelisiniz? Hangi vücut tipine, hangi modeller daha çok yakışır... Tüm bu soruların cevabını, kadina özgü ekibi olarak , sizler için araştırdık...




Mayo ve bikini alırken asıl olan moda ve trendlerden çok, vücut tipinize göre doğru tercihi yapabilmektir. Doğru modeli bulduktan sonra, renkleri ve desenleri seçmek daha kolay olacaktır.

Herşeyden önce, çok önemli bir uyarı; mayo alışverişine sabah çıkmaya özen gösterin. Çünkü sabah saatlerinde vücutta şişkinlikler en alt seviyededir.

Eğer siz hangi vücut tipine, hangi model bikini ve mayonun yakışacağını merak ediyorsanız, okumaya devam edin...

- Eğer göğüslerinizde sarkıklık varsa, boyundan bağlamalı modelleri tercih etmelisiniz. Bu modeller göğüslerinizi daha dik gösterecektir.
Mesela alttaki model gibi ...

- Bikini altı seçiminde, yanlarda halkası olan modeller, bu bölgedeki hatları yuvarlak olanları daha ince gösterir.
- Eğer göğüslerinizin küçüklüğünden yakınıyorsanız, enine çizgili üstleri tercih edin. Bu modeller göğüslerinizi daha büyük gösterecektir
- Vücut hatlarınız kıvrımlıysa, balenli üstler üçgen bikini üstlerindense, size daha çok yakışacaktır.
- Eğer daha erkeksi vücut hatlarına sahipseniz, o halde fırfırlı modelleri ve cıvıl cıvıl renkli bikinileri tercih etmenizde fayda var. Bu sayede vücut hatlarınızı yumuşatabilirsiniz.
- Ten rengi, bej, krem gibi renkleri tam olarak bronzlaşmadan kullanmaktan kaçının. Bronz tende, bu renkler daha hoş görünecektir.
- Vücudunuzda en beğendiğiniz bölgeyi ön plana çıkarmaya çalışın. Biliyorsunuz ki , artık bir çok mayo firması bikini üst ve altlarını ayrı ayrı satıyor. Siz de vücudunuzda ön plana çıkarmak istediğiniz bölgeye daha renkli ve çarpıcı modelleri tercih edin. Örneğin eğer, göğüslerinizin daha belirgin olmasını istiyorsanız, iddialı ve çarpıcı bikini üstünüzü daha koyu ve iddiasız bir bikini altı modeliyle tamamlayın.

Farklı Mayo ve Bikini Modelleri için aşağıdaki linke tıklayınız:

http://www.kadinlarinmodasi.com/2008/04/2008-bikini-ve-mayo-modelleri.html

Hiç yorum yok: