23 Aralık 2012 Pazar

Dalgalı Balık Sırtı Saç Modeli

Dün akşam bir düğün vesilesi ise Nişantaşı'nda Hair Mafia'da saçımı tarattım :)

Kafamda çok daha klasik bir model vardı, ama bilirsiniz... Kuaföre girdiğiniz an aslında hayalinizdeki modeller yerine genellikle kuaförünüzün o gün içinde olduğu ruh durumuna göre bir saçla çıkarsınız.

"Çok kesme, aman sadece 2 parmak" dersiniz, ama bir bakarsınız ki 20 cm saç kesilmiş. Veya "çok kızıl olmasın, çikolata kahvesi istiyorum" dersiniz ama bir bakarsınız ki kumral çıkmışsınız :)

O yüzden artık saçımı yaptırmak için kuaföre gittiğimde, "tamamen sana bırakıyorum, nasıl yapalım dersin?" diye soruyorum. Eğer çok abuk sabuk, uçuk kaçık bir model değilse tamamen kendisine bırakıyorum kendimi. Çünkü bence saç yapımı yaratıcılık ve özgürlük istiyor.

Eğer kuaförünüzü rahat bırakmazsanız ve sürekli olarak; "şöyle olsun", "bak sakın burası böyle olmasın" derseniz o zaman emin olun kendisi de rahat çalışamayacak, stres olacak ve içinize sinmeyen bir saçla çıkacaksınız oradan...

Her neyse kuaförler ile doğru iletişim konusuna bir başka yazımda değineceğim :) ancak şimdilik sadece, dün akşam için taranan saçımı ve yapımını paylaşmak istiyorum.

İşte saç modelimiz :)


Bir de bu açıdan alalım :)

 Yapım aşaması ise şöyleydi:

- Önce saçlar güzelce yıkanıyor. Kurutuluyor...
- Düzleştirmeye veya fön çekilmesine gerek yok...
- İşleme başlamadan önce tüm saçlar (özellikle uçları) bir güzel spreyleniyor ve daha sonra dar çaplı düzleştiriciler ile tüm saçlar tutam tutam ayrılıyor ve uçları dalgalı olacak şekilde kıvrıltılıyor.
- Tüm saçların düzleştirici sayesinde kıvrıltılması bittikten sonra saçları, başımızı öne doğru eğerek biraz havalandırıyoruz ve hacim kazanmasını sağlıyoruz.
- Düzelip, tekrar aynaya baktığımızda karşımızda şarkıcı Hadise'nin aslan yelesi kıvamındaki kıvrılmış saçlarını görmüş gibi oluyoruz :) Aslında sadece bu şekilde dalgalı ve havalı kalması bile çok güzeldi bence. Beğenenler işlemleri bu aşamada kesip, saçlarını dilediği gibi kullanabilirler :)
- Daha sonra gürleşmiş ve dalgalandırılmış saçlarımızın diplerine krepe yapılıyor. Saçların daha da hacimlenmesi sağlanıyor.
- Bu işlemden sonra saçınızı hangi yöne doğru ayırıyorsanız, o şekilde ayırarak bir tarafta toplamaya başlıyorsunuz. Arka tarafta firketeler ile biraz oynama yapmanız gerekebilir. Çünkü saçı bu noktada sabitlemek çok kolay değil...
- Daha sonra bir yanda toplanan dalgalı saçlara balık sırtı örgü modeli uygulanıyor. Örgünün ucuna göz zevkiniz için şeffaf renk bir lastik veya tam saçınızın tonuna uyan bir ince lastik takabilirsiniz.
- Tüm bu işlemlere başlamadan önce kuaförüm yana atmak üzere birkaç tutamı, tepede tuturmuştu (onları toplamadı veya örgüye dahil etmedi). Kıvrılan bu saç tutamları da saçın daha doğal  görünmesi için daha sonra salık bırakılıyor ve spreyle iyice sabitleniyor.
- Ve saçlarınız kullanıma hazır hale geliyor :)

Hiç yorum yok: