2 Ağustos 2011 Salı

30 Dakikada Yemek Hazır!

İşten eve dönüş yolunda eğer kitap okumuyorsam, yaptığım en eğlenceli şey bişeyler düşünmek oluyor. Bugünkü eve dönüş yolculuğumda da ne yazık ki kitabım yanımda yoktu. O yüzden ben de camdan dışarı bakarken haliyle düşüncelere daldım... Muhtemelen aklımdan onlarca şey geçti, ama haliyle bu yazımda teker teker onlardan bahsetmeyeceğim :)

Bu seferki amacım, sadece uyguladığım, beğendiğim ve tavsiye etmeye değer bulduğum basit bir yemek tarifini sizlerle paylaşmak.

Son 1 yıl içinde pişirdiğim yemekleri düşününce, balıkdan başka bir arşive sahip olmadığımı farkettim ve hemen dönüş yolunda markete uğrayıp, biraz havuç, biraz soğan, limon ve pirinç aldım. Zeytinyağlı havuç yemeği yapmak için...


İşte size bu güzel Zeytinyağlı Havuç yemeğinin tarifi:

Yaklaşık 25-30 dakika içinde yemeğinizin hazır olacağını garanti ediyorum (eğer eliniz çok ağır değilse tabii).

Yemek için gerekli malzemeler şu şekilde:

* 4-5 adet havuç
* 1 orta boy soğan
* Göz kararı pirinç (yaklaşık yarım çay bardağı kadar)
* 1 Limon
* 2 Su Bardağı Su
* Birkaç tutam dereotu
* 1 Küp Şeker
* 1 Çay Kaşığı Tuz

Yapılışı:

Öncelikle 4-5 dakika kadar ince ince küp şeklinde kıyılmış soğanları biraz zeytinyağı ile birlikte kavuruyoruz. Bu noktada soğanların yanmaması çok önemli.

Ardından tencereye dilimlenmiş havuçlarımızı da ekleyip 1-2 dakika boyunca soğanlarla birlikte kavuruyoruz.

Son olarak göz kararı pirincimizi, suyumuzu, tuzumuzu ve şekerimizi tencereye ilave edip, orta-kısık ateşte 15-20 dakika kadar yemeği pişmeye bırakıyoruz. Eğer yemeğin çok su çektiğini ve tencereye yapışmak üzere olduğunu gözlemlersek, biraz daha su ilavesi yapabiliriz.

Bu noktada benim gibi yemek yapma konusunda acemi olanlara birkaç önerim daha olacak:

1. Pirinçleri ilave etmeden önce mutlaka yıkamayı unutmayın.
2. Yemeğiniz piştikten sonra en azından 2-3 saat kadar dinlendirmek için buzdolabına alın. Zeytinağlı yemekler biraz dinlendikten ve iyice soğuduktan sonra daha lezzetli oluyor.
3. Bu yemeğe dereotu ve limon çok yakışıyor. Dilerseniz yemeğinizi servis kabına aldıktan sonra, limon ve dereotu ile farklı süslemeler yapabilirsiniz.

Şimdiden hepinize afiyet olsun...

Tarifi uygulayanlar varsa yorumlarını paylaşabilirler mi acaba?
Siz nasıl buldunuz merak ediyorum.

Veya beğendiğiniz başka zeytinyağlı yemek tarifleri var mı? Annelerden, babaannelerden kalma tarifler dökülsün lütfen ortaya :)

Hiç yorum yok: