12 Ağustos 2011 Cuma

DALGALI SAÇ MODELLERİ


Eğer siz de sönük saçlarınızdan sıkıldıysanız ve daha hacimli görünen saçlara sahip olmak istiyorsanız, işte sizlere maşa ile kolayca uygulayabileceğiniz birkaç farklı dalgalı saç modeli ve önerileri...

Saçınıza maşa ile şekil vermeden önce özellikle şuna karar verin. Geniş ve daha doğal görünen dalgalara mı sahip olmak istiyorsunuz? Yoksa daha yoğun ve bukle bukle saç dalgalarını mı tercih ediyorsunuz? Bu soruya vereceğiniz cevaba göre maşa tercihinizi yapmanız en doğrusu olacaktır.

Bizim önerimiz daha geniş ve hafif saç dalgaları için kalın uçlu, daha yoğun saç dalgaları için ise dar çaplı bir maşa kullanmanız olacaktır.

Örneğin eğer saçınız kısa ise bu tarz saç modellerini tercih edebilirsiniz:


Bu model saç yapımında isterseniz iki uçlu bir saç maşası veya kalın uçlu bir saç maşası kullanabilirsiniz. Eğer saçlarınız çok düz ve ince telli ise, bol miktarda sertleştirici sprey ile saçınızı sabitlemenizi öneriyoruz. Bu şekilde dalgalarınızın daha uzun süre boyunca kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.


Eğer sade kıyafetinizi daha iddialı bir saç modeli ile tamamlamak istiyorsanız, o halde bu tarz kısa dalgalı saçlarınızı şık ve taşlı bir toka ile süsleyebilirsiniz. Bu gibi aksesuarları Accessorize, Claire's veya Coquet mağazalarında rahatlıkla bulabilirsiniz.


Uzun saçlılar ise genellikle dalgalandırılmış saçlarını salık kullanmaktan yana oluyor. Bu tarz saç modellerini de gene kalın uçlu bir saç maşası ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak ufak bir öneri; saçlarınızın önünü (perçeminizi) şekillendirirken maşa yerine fön makinası kullanın. Bu sayede daha doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz.


Aşağıdaki gibi daha yoğun dalgara sahip olmak istiyorsanız o zaman sizlere tavsiyemiz ince uçlu bir saç maşası kullanmanız olacaktır. Yanlız bu modellerin daha düzenli görünmesi için, saçınızı maşa ile şekillendirmeden önce hafifçe yumuşak bir dax ile işleme hazırlayın. Bu sayede saçlarınızın elektriklenmesini önleyebilirsiniz.


Eğer iyice hafifleşmiş dalgalardan yanaysanız, o zaman saçınızı şekillendirdikten sonra çok hafif bir miktarda saç spreyi kullanın. Bir kaç saat içinde zaten kendiliğinden saçlarınız kendini bırakacak ve iyice doğal bir görünüme sahip olacaklardır.


Eğer daha farklı bir modelle dalgalı saçlarınızı kullanmak istiyorsanız, saçınızı yarım topuz yapıp, geri kalan dalgalı saçlarınızı salabilirsiniz. Bu model saçlarınızın olduğundan daha uzun görünmesini de sağlayacaktır.



Gisele Bündchen da saçlarını genellikle dalgalı kullanan modellerden biri. Bu tarz bir saç modelini ise maşadan ziyade fön fırçası veya kalın bigudiler yardımı ile yapabilirsiniz. Maşa ile bu kadar geniş dalgaları tutturmanız zor olacaktır.

Ayrıca ufak bir öneri daha! Katlı saç kesimlerinde bu tarz dalgalı saçlar çok daha dolgun ve hareketli duracaktır. Saçlarınız da bir o kadar gür görünecektir.

Hiç yorum yok: