16 Ekim 2012 Salı

Doğum Günü Partileri Geri Döndü!

Sene 1993!

Hayatımın doğum günü partisini annem bana 7. yaşıma bastığımda düzenlemişti.

Şu an yazarken bile gülmekten kendimi alıkoyamıyorum çünkü; annem ve arkadaşları doğum günüme haftalar kala çılgın parti kostümleri (öyle böyle değil, gerçekten! çılgın) dikmeye başlamışlardı. Babamın en yakın arkadaşı zorla ayı kostümü, annemin en yakın arkadaşları ise benim için tavşan ve dansçı kız kostümü (aklınıza hemen kötü şeyler gelmesin, salsa kıyafeti) giymişlerdi. Tulum şeklinde, yekpare; aslanın, tavşanın ve dansçı kızın hakkını veren parçalardı hepsi de =)

Partiden o yaşımda aklımda kalan; ilkokul ve ana okul arkadaşlarımla birlikte çılgın müziklerle (mezdeke ve türk pop müziği playlistimizle), sürekli zıplayıp durmamızdı :) Sevgili büyükbabam da her zamanki gibi kameranın başındaydı... 

Partinin bir bölümünde ise; annemin güzel arkadaşları ellerindeki keselerde bulunan çikolata, şeker, lolipop, yumiyum (zamanın bilimum şekerlemelerinden oluşan) karışımları havaya atıyor; ve bizler de sanki gökten altın yağarmış gibi havaya saçılan şekerleri toplamak için çil yavrusu gibi oradan oraya koşuşturuyorduk. İşin beni en üzen yanı ise, kendi adıma gülüşmekten, yalnızca yarım avuç şeker ve lolipop toplayabilmemdi. (Bunu da hala unutmam =)

Her neyse, sonuçta 7. yaş günümde annem bana inanılmaz bir concept parti hazırlamıştı. O yılları düşünecek olursak gerçekten, ama gerçekten çok sıradışı ve cool bir partiydi =) 

Şimdi bunları neden yazdım?

Bu Cumartesi çok yakın bir arkadaşımın doğum günü ve ona sürpriz bir parti hazırlıyorum. Ve partimin teması "Büyü ve olgunlaş ama asla çocuk ruhunu kaybetme!"

Durum böyle olunca, ben de daha çocuksu şeyler aramak ve bulmak istedim partinin concepti için. Ve bu araştırmaları yaparken de; benim gibi doğum günü partisi, diş buğdayı veya genel olarak herhangi bir kutlama yapacak olan okuyucularımla da beğendiğim fikirleri paylaşmak istedim. 

Partiyi başarıyla tamamladıktan sonra tüm detaylarıyla fotoğraflarını da sizinle paylaşacağım! Ama öncesinde; ilham verici ve yaratıcılığımızı geliştirici şu bulduklarıma bir göz atalım...

Ufak detaylar hep çok hoşuma gitmiştir. Bahçede düzenlenecek bir parti için, örtünüzün uçmasını istemiyorsanız, bu ağırlıklar neden olmasın? =)

Artık parti conceptleri o kadar gelişmiş ki; hemen hemen tüm büyük şehirlerde balon ve parti malzemesi satan mağazalar bulabilirsiniz. Uçan gaz ile şişirme işlemini de ücretsiz yapıyorlar. 

Daha ziyade sevgiliye bu tarz bir sürpriz hazırlanabilir. Birlikte çekilen en favori fotoğraflardan bir mix veya ona söylemek istediğiniz ne kadar güzel sözünüz varsa :)

Diş buğdayı partileri için, bu tarz parti kukuletaları eğlenceli görünüyor <:-) Eminim biraz uğraşarak kendiniz bile yapabilirsiniz!

Fotoğraf çerçevesi ve minik maskeler, diş buğdayı partileri için renkli bir seçim. Hem herkes için de güzel bir hatıra olarak kalacaktır bu fotoğraflar. 

Diş buğdayı pastası!

Hiç bir concept'e uygun değil evet, ama görür görmez iştahımı kabarttı. Güzel pasta yapabilen herkesin bu tarz birşey denemesini gönülden dilerim =)

Let's put our parrrty clothes on! 

Marshmallow parçalarıyla cup cake'lerinizi süsleyerek eğlenceli tasarımlar yaratabilirsiniz :)

Kuzu kafaları biraz uğraştırabilir, ama kuzu postunu marketlerde satılan hazır krem şanti sıkıcıları ile bile yapabilirsiniz!

Parti alanınız veya masanızın ne kadar ufak olduğu hiç önemli değil. Bu tarz eğlenceli detaylarla, masanızda yer kazanmanız çok kolay. 

Bunlar yalnızca sizlere ilham olsun diye seçtiklerimdi... 

Bu araştırmaları yaparken bir arkadaşımın abisinin eşinin (küçük bir aileye sahip olduğumuz için hala, kuzen, dayı ve teyzeden başka aile terimi ne yazık ki bilmiyorum :)) İstanbul'da concept partiler hazırladığı bilgisini de edindim. Firmasının adı Sanemia! Eğer büyük çaplı bir organizasyona girişecekseniz, ve İstanbul'da yaşıyorsanız kendisinden de bilgi alabilirsiniz. İnternet sitesine ve iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Sanem'in çok zevk sahibi partiler hazırladığını ve a'dan z'ye tüm detayları düşündüğünü, facebook sayfasından da anlayabilirsiniz =)

İletişim bilgileri;

Sanemia Boutique Affairs & Gift 
Tel: 0536 275 68 98
Sanem Öztanık Sevgili

Ancak "ben daha küçük çaplı bir şey yapacağım", "hazırlayacağım parti için sınırlı bütçem var", "kendi conceptimi kendim yaparım (yalnızca malzeme almam gerek)" diyorsanız; İstanbul içinde araştırmalarım sonucu bana en çok güven veren firma; simdipartizamani.com oldu. Ürünlerinizi buradan ister online olarak sipariş verebilir, isterseniz de mağazalarından direkt olarak alışveriş yapabilirsiniz. İstanbul dışındaki şehirlerde de hizmet veriyor, ve balonlar haricinde de bir çok farklı çeşit parti malzemesi satışı yapıyorlar. Ben de hafta içi bir gün iş çıkışında gidip göreceğim Bostancı'da ki mağazalarını. Eğer fikirlerim değişirse mutlaka sizleri de bilgilendiririm =)

Editörün Notu: Parti sonrasında, parti kıyafetimi de sizlerle seve seve paylaşacağım :)

2 yorum:

Neşeli Sesler dedi ki...

hahahah:))ay çok alemsiniz valla:)) ne kadar hoş ve pozitif bir aile profili canlandı gözümde anlatamam:)
Sevgiler.

Neşeli Sesler dedi ki...

Olmadı mı bu parti yaaa ben resimleri merak ediyorum:)