14 Haziran 2008 Cumartesi

Ek Saç Ürünleri ve Fiyatları

Biz kadınlar için saç bakımı ve güzelliği kesinlikle vazgeçilmez bir unsur. Hepimiz saçlarımızın daha parlak daha canlı ve bakımlı görünmesini isteriz. Kimimizse uzun saç hayranıdır. Ama biliyoruz ki, uzun saçın bakımı bir hayli zor, ve uzatması da çok zahmetli. Günümüzde belimize kadar uzanan saçlara sahip olmak için yıllarca beklememize gerek kalmadı. İmdadımıza Çıt Çıtlar, Postişler ve Peruklar koştu =)

İşte Kadına Özgü ekibi olarak siz hanımlar için çıt çıt, postiş ve peruk piyasasını araştırdık. Bu ürünleri alırken nelere dikkat etmeniz gerek, fiyatları nelerdir , her ürünün avantaj ve dezavantajları nelerdir, hepsini yazımızda bulmanız mümkün...


Ek Saç Ürünü Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz...

Herşeyden önce hangi ürünü alırsanız alın öncelikle alacağınız ürünün %100 gerçek saçlardan yapılmış olmasını tavsiye ediyoruz. Plastik saçlar ne kadar kaliteli olursa olsun, hiç bir işleme maruz kalamıyor, ilk işlemde direkt yanıyor yada kopuyorlar.

Gerçek saçlar ise boyamaya, föne, ve bir çok işleme tabi tutulsa bile, doğru bakımla ilk günkü canlılığını kaybetmiyor.

Bazı ucuza satılan ürünlerin de gerçek saç ve plastik saç karışımı olduğu söyleniyor kimi zaman. O yüzden, ek saç ürünlerini alırken, ürünü alıcağınız yerin kalitesini ispatlamış bir yer olmasına dikkat edin. Kalitesiz ve ucuz ürünler bir kaç işlem sonrasında çok kolay yıpranırlar. Bu tip ürünleri satın almak kısa vadede karlı gibi görünsede, uzun vadede hiç de karlı bir alışveriş olmadığını anlayacaksınız.

Unutmayın ki, eğer gerçek saç alırsanız istediğiniz şekli saçlarınıza kolaylıkla verebilirsiniz. O yüzden gerçek saç alırken, saçın modeli çok da önemli değildir...


Eğer Hangi Ürünü Tercih Etmeliyim diye düşünüyorsanız, işte sizler için bir kaç seçenek...


Çıt Çıt:




Çıt çıtlar genellikle 8 parça olarak satılır. İsteğe göre daha fazla parça yada daha az da satın alabilirsiniz. Saçın uzunluğuna ve parça sayısına göre fiyatları değişir. Saçlar , çıt çıt adı verilen bir tokaya dikilmiştir. Bu tokaları saçınızda istediğiniz yere takabilirsiniz.

Eğer saçlarınız çok çok kısa değilse, çıt çıtdan kesinlikle memnun kalacağınıza eminim. Bir çıt çıt kullanıcısı olarak , postiş yada peruğa göre çok daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Son derece de rahatlar, bir kaç kullanımdan sonra saçınızda var mı yok mu anlamayacaksınız bile. Saçlarım kısayken, her gün rahatlıkla takıyordum, ve ek oldukları hiç de anlaşılmıyordu. Denize bile rahatlıkla girebilirsiniz, sadece toka kısımlarında deniz suyu paslanma yapabiliyor, ama tokalarını paslansa dahi, gayet uygun bir fiyata kuaför yada perukçularda değiştirebilirsiniz.

Ayrıca çıt çıtlar parça parça olduğundan, saçlarınızı farklı modellerle kullanmanız daha kolay olacaktır. Postişler daha ziyade at kuyruğu olarak kullanılırken, çıt çıtlarınızı salık da bırabilir, at kuyruğu da yapabilir, yarım da toplayabilir, hatta topuz bile yapabilirsiniz...


Postiş:

Postişler çıt çıtlar gibi parça parça değildir. Saçların tamamı bir aradadır. O yüzden kullanım şekilleri biraz daha kısıtlıdır. Genellikle at kuyruğu yapılarak kullanılması daha kolay olacaktır.
İşte dalgalı saçlı postiş kullanılarak yapılmış bir at kuyruğu modeli. Postişler gayet uzun olduğundan at kuyruğundan ziyade , arkadan salıkmış gibi de duruyor.

Peruk:

Eğer saçınız uzunsa ve kısa saç modellerini tercih ediyorsanız, yada gerçekten çok seyrek saçınız varsa, o halde peruk kullanmanız daha doğru bir tercih olacaktır. Peruklar kafanıza tamamen oturduğu için, ilk başta kullanmaya alışmanız biraz zor olabilir. O yüzden olabildiğine kaliteli ürün almaya gayet edin. Tabii bu kalite fiyatlarına da yansıyacaktır.

Fiyatlar:

Genel olarak ek saçların fiyatları, 150 ile 600 YTL arasında değişmektedir. Tabii bu ürün modeli, kalitesi ve gerçek saç olup olmamasına da bağlıdır.

Hiç yorum yok: