6 Nisan 2008 Pazar














Yaza Formda mı Girmek İstiyorsunuz? İşte yapmanız gereken, basit uygulamalar!


Sitemize 2008 yazının en gözde bikini ve mayo modelleriyle giriş yaptık. Tabii bunu yaparken, tüm kadınların korkulu rüyasi olan kilo problemlerini de gözardı ettik sanmayın!


Eğer kilolarınızdan şikayetçiyseniz, hala spor yapmak yerine sürekli oturmayi tercih ediyorsanız, sağlıklı beslenmek yerine fast food restorantlarından çıkamıyorsanız, artık buna bir son vermenin vakti geldi de geçiyor bile! Unutmayın, herşey sizin elinizde. Biraz irade ve günde yarım saatlik egzersizlerle, fazla kilolarınızdan kurtulmanız hiç de zor değil. Kendinizi daha mutlu hissetmek , kendinize olan güveninizi daha da arttırmak, en önemlisi sağlıklı bir kiloya ulaşmak istiyorsanız, okumaya devam...


İşte sizler için bir kaç öneri:


*Sabah kahvaltısını asla atlamayın. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Tabii ballar, kaymaklar, reçeller yiyin demiyoruz. Bir dilim kızarmış kepek ekmeği, bol salatalık ve domatesle midenizi şişirebilir, içeceğiniz sıcak su veya çayla da metobolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Metabolizmanız hızlandıkça, yağları daha hızlı ve kolayca yakacaksınız.


*Ara öğünlerde bol bol sebze ve meyve yiyin. Önemli olan sık sık, ve azar azar yemek yemeniz. Gene bu sayede metobolizmanızın hızlı çalışmasını sağlayacaksınız. Meyve olarak; incir, kavun, muz gibi bol enerji içeren meyvelerden kaçınınız. Bazı ara öğünlerde de, isteğinize göre meyve yerine; salatalık, havuç gibi sebzeleri de tercih edebilirsiniz.


*Öğlen ve akşam yemeklerinde, mümkün olduğunca salata yemeye veya çorba içmeye özen gösterin. Tokluk hissine varabilmeniz için 20 dakika yeterli olacaktır.O yüzden mümkün olduğunca salata veya çorba gibi yiyecekleri tüketerek hem az kalori almış olacak, hem de az yiyerek tokluk hissini sağlamış olacaksınız.







Spor salonuna gitmek eğer sizin için gereksiz masrafsa, veya her gün düzenli olarak yürüyüş yapacak vaktiniz yoksa, sakın sıkılmayın , dertlenmeyin. Sizler için de bir kaç önerimiz var.




*Her sabah kalktığınızda yapacağınız 10 dakikalık , vücudunuzu zorlamayan egzersizlerle güne başlamaya ne dersiniz? Hem bu sayede kendinizi daha zinde hissedecek, hem de güne güzel bir başlangıç yapmış olacaksınız.




*İş yeriniz veya okulunuz eğer evinize çok uzak değilse, bazı günler evden biraz daha erken çıkıp, iş yerinize veya okulunuza yürüyerek gitmeyi deneyebilirsiniz. Bu mümkün değilse, en azından asansörü kullanmak yerine, merdivenleri kullanarak aşağa inmeyi deneyebilirsiniz değil mi?

*Akşam yatmadan önce tekrar 10 dakikayi geçmeyen egzersiz rutininizi tekrarlayabilirsiniz. Bu sayede hem formunuzu koruyabilir, hem de daha rahat uyumanızı sağlarsınız.


Sizlere, ara öğünlerde tüketebileceğiniz bazı meyvelerin kalorilerini sunuyoruz. Bu sayede daha doğru bir tercih yapabilirsiniz...

Ananas 100 gr. 53
Armut 1 adet 70
Avokado (orta boy) 190
Çilek 100 gr. 26
Elma (orta boy) 60
Erik 1 adet 18
Greyfurt (1 adet orta boy) 60
Karpuz (1 ince dilim) 300 gr. 55
Kavuz (300 gr.) 1 dilim 40
Kayısı (1 adet) 8
Kiraz (100 gr.) 40
Kivi (1 adet orta boy) 34
Limon ( 1 adet orta boy) 15
Mandalina (1 adet orta boy) 50
Mango (1 adet orta boy) 73
Muz (orta boy) 100
Nektarin 100 gr. 46
Portakal (1 adet orta boy) 50
Şeftali 1 adet 60
Taze Hurma (1 adet) 15
Taze İncir 100 gr. 41
Kuru İncir 100 gr. 59 Üzüm 100 gr. 57


Unutmayın, herşey kendinizi daha mutlu hissetmeniz ve daha sağlıklı yaşamanız için...




Hiç yorum yok: