12 Nisan 2008 Cumartesi

Çok Lezzetli ve Pratik Yemek Tarifleri...



Hem ailesinden uzak yaşayan ve sürekli tek tip beslenmekten sıkılmış öğrencilere, hem de farklı lezzetler keşfetmek isterken pratiklikten ödün vermek istemeyen bayanlara ve baylara çok kolay uygulanabilen 2 tarifimizi sunuyoruz.

Mantarlı Krep:






8-10 Adet krep yapmak için gerekli malzemeler:
1 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 bardak un
1.5 bardak süt, tuz

Mantar iç için gerekli malzemeler:
250 gr. taze mantar, dilimlenmiş
6 dal taze soğan, yanlız beyaz kısımları ince doğranmış
25 gr. tereyağ
1/2 bardak beyaz şarap
1 çay kaşığı kekik
25 gr. margarin
1 silme çorba kaşığı un, 1 bardak süt
tuz, karabiber

Yapılışı:
Krep hamuru için, gerekli tüm malzemeler karıştırılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir. Teflon tava yağlanır ve ısıtılır. Tavanın dibine ince bir tabaka şeklinde kaplanacak kadar krep hamurundan dökülür ve orta ateşte her iki tarafı da pişecerek 10 adet krep hazırlanır.

Mantar iç için, mantarlar tereyağında sote edilir. Taze soğanlar, şarap, tuz, karabiber ve kekik eklenerek, suyunu çekene kadar pişirilir.
Başka bir tencerede margarin eritilir. Un yağa yedirildikten sonra yavaşça süt eklenir, tuz ve karabiberle tatlandırılıp beşamel sos hazırlanır.
Beşamel sos, mantarlarla karıştırılıp kreplerin içine yerleştirilir, yarım ay şeklinde katlanır, sonra tekrar katlanarak yelpaze şekli verilerek fırın kabına dizilen krepler 10 dakika sıcak fırında ısıtılıp servis yapılır.
Afiyet olsun..

Yapımı son derece pratiktir, çocuklar için özellikle farklı bir tat olacağından severek yiyeceklerdir...



Fesleğenli Kabak Ograten:

Malzemeler:
12 adet kabak
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet küp domates konservesi
1 demet fesleğen, ince kıyılmış
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı soğan tozu
250 gr. redelenmiş çeşitli peynirler( dil peyniri,kaşar peyniri, parmezan...)
tuz, karabiber

Yapılışı:
Kabaklar uzunlamasına dilimlenir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, üzerlerine zeytinyağı sürülerek fırın ızgarasında üstleri kızarana kadar pişirilir. Kalan zeytinyağı, domatesler, fesleğen, soğan tozu, şeker, tuz ve karabiber karıştırılarak orta ateşte domatesler eriyene kadar pişirilir.
Bir fırın kabı yağlanir en alta bir kat kabak dizilir. Üstüne domates sos dökülür ve peynir serpilir. Bu işlem , malzeme bitene kadar tekrar edilir. En üste peynir serpilir ve 180 derece fırında , 30 dakika kadar pişirilir. Sıcakken servis yapılır...

Hiç yorum yok: