8 Temmuz 2008 Salı

Egzema ve Tedavisi

Egzemaya karşı çok etkili bir dermokozmetik: BLUE CAP

Biliyoruz ki, gerçekten de en değerli giysimiz cildimiz. Özellikle yüzümüz. Bazen stres, bazen farklı alerjenler veya ruhsal sıkıntılar yüzünden cildimiz bozulabiliyor. Bu bozukluklardan arasından en sık görüleni ise çoğunlukla egzemadır.
Kadına özgü ekibi olarak sizlerin sağlığı için seboreik dermatit nedir , nasil tedavi edilir araştırdık...

Ama yazımızı okumadan önce sizler için bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Eğer zaten seboreik dermatit nedir biliyorsanız ve egzemayı en etkili şekilde ne geçirir, seboreik dermatitimi hangi ilaç yok eder diye öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin...Yaklaşık 6 aydır, yüzümün farklı bölgelerinde seboreik dermatit vardı. Sürekli kaşınıyor, kızarıyor ve döküntü yapıyordu. İlk gittiğim dermatolog Hipokort adında, kortizonlu bir ilaç önerdi. Bir süre geçirdi fakat bir kaç hafta sonra aynı yerlerde tekrardan kaşıntı , döküntü ve kızarıklık başladı. Ardından, Ege Üniversitesinde, Sayın Dr. Dereli'ye gittim. Kendisi bana Blue Cap adında bir dermokozmetik önerdi. Biraz pahallı bir krem, yaklaşık 65 ytl civarı, fakat kullanmaya başladıktan 3 gün sonra, aylardır geçmeyen egzemalarım neredeyse tamamen geçmişti...
Seboreik Dermatitin ne kadar rahatsız edici ve yaşam kalitesini düşüren bir cilt hastalığı olduğunu bildiğim için, siz okuyucularımla bu kremi paylaşmak istedim. Ama sizler gene de bu kremi kullanmadan önce doktorunuzla bir görüşün...

Bu arada, aylardır çözülemeyen, cilt problemime 5 dakikada çözüm getiren, Dr. Dereli'nin
polikliniğinin numarasını da size vermek istiyorum.

Dereli Sağlık Polikliniği:
Telefon: 0232.464-51-33
Fax: 0232.465-30-07
Adres: 1356 sok. No:1 Gökdemir Apt. Kat:3, Daire:4-5, Alsancak-IZMIR

Seboreik Dermatit nedir?
Seboreik dermatit kolaylıkla tedavi edilen yaygın bir hastalıktır. Bu hastalıkta saçlı deri, kaş, göz kapakları, kulak ve göğüs ortasında kırmızı pullu kaşıntılı bir döküntü gelişir. Ayrıca göbek deliği, kalçalar, koltuk altları, göğüs altları ve kasıklar gibi deri kıvrımları da tutulabilir.

Hastalık ne kadar devam eder?
Seboreik dermatit kendiliğinden iyileşip tekrar edebilir, fakat düzenli tedavi ile bu durum kolaylıkla iyileşir.

Bu durum nasıl tedavi edilir?
Bebeklerde uygun şampuanlarla nazikçe şampuanlamak konağı tedavi etmek için faydalıdır. Hafif kortizon içeren krem veya losyonlar, ketakanazol veya ciclopiroks adlı mantar ilaçlarını içeren kremler kullanılabilir. Erişkin hastalar medikal şampuanlar ve daha güçlü kortizonlu kremlerle tedavi edilir. Katran, zink piritione, selenyum sülfit, ketakanazol ve/veya salisilik asit içeren şampuanlar ve kremler kullanılabilir. Güçlü ilaçların yoğun kullanımı yan etkilere yol açabildiğinden doktorların tavsiyelerine uyulmalıdır.

Hiç yorum yok: