28 Haziran 2011 Salı

Amerikan Modası: TOMS Ayakkabıları



Moda denince hepimizin aklına ilk Italya gelse de, Amerika'nın da moda trendleri üzerindeki rolünü ve etkisini es geçmemek gerek diye düşünüyorum.

Durum böyle olunca, siz okuyucularıma bu yazımda Amerika'da virüs salgını gibi yayılmaya başlayan bir ayakkabı markasından bahsetmek istedim!

Özellikle rahat ve casual giyinmekten hoşlananlar için, muhteşem modellere sahip olan bu marka, sıcak yaz günleri için tam da aranılan şey. Aslında bildiğimiz espadril ayakkabıları andıran, keten kumaştan üretilen, basit, sade, ve rahat tasarımlarıyla ön plana çıkan bir trend, TOMS.

Nasıl Giyerim?

Bu ayakkabıları nasıl giyerseniz giyin, hiç farketmez. Çünkü bu tarzda önemli olan rahat olmak. İsterseniz şortlarla, isterseniz jeanlerle, isterseniz de etek ve elbiselerle kombinleyebilirsiniz.

TOMS denince akla ilk gelen modeller, renkli ve spor tasarımlar. Benim önerim, bu tarz canlı renklere sahip modelleri daha sade kıyafetlerle kombinlemeniz olacaktır.



Ancak dişi tarzından ödün vermek istemeyen kadınlar, bu tarz platform topuklu modelleri de tercih edebilirler. Tabii bu modellerde de bir çok farklı renk seçeneğiniz olduğunu unutmayın!



Kimler Giyer?

Bu ayakkabı modeli Kadın - Erkek ayırt etmiyor. Bir çok ünlü tarafından tercih ediliyor. Örneğin, Hollywood'un gözde bekarlarından :) Zack Efron. Cool and Casual:


Veya Maggie Grace gibi siz de şık elbisenizi, farklı bir TOMS modeliyle tamamlayarak, rahatınıza ne kadar düşkün olduğunuzu gösterebilirsiniz.


Bu arada TOMS, ayakkabı modelleri ile olduğu kadar aynı zamanda farklı pazarlama stratejisi ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Çünkü Amerika'da satılan herbir TOMS ayakkabı ile, Afrika'da ki yardıma muhtaç çocuklara 1 çift TOMS hediye ediliyor. Yani aldığınız her ayakkabının, bir eşi de ihtiyaçlı bir çocuğa gitmiş oluyor.


Nerede Bulurum?

V2K ve bazı Beymen mağazalarında bulabilirsiniz.

Ben markayı, ayakkabı modellerini ve pazarlama stratejilerini son derece dahiyane buldum. Bazen basit ve sıradan gibi görünen tasarımlar, bu gibi muhteşem sonuçlar yaratabiliyorlar!

Hiç yorum yok: