27 Ekim 2010 Çarşamba

Üzüm Çekirdeği ve Faydaları

Üzüm Çekirdeği ve Faydaları


Üzüm, binlerce yıl öncesinden günümüze kadar hem medikal hem de besin değeri açısından değer gören bir besin. Mısır uygarlığı tarafından 6.000 yıl önce besin maddesi olarak tüketilen üzüm, yunan filozofları tarafındansa tedavi edici yönü ile bir çok araştırma konusuna dahil olmuştur. Üzüm çekirdeğinin faydası proanthocyanidin adlı maddeden kaynaklanır. Bu madde bugüne kadar tespit edilmiş en güçlü antioksidandır.



Üzüm çekirdegi faydaları ilk olarak Fransız tıp profesörü ve kimyacı Jack Masquelier tarafından tespit edilmiştir. 1950 yılında Fransada üzüm çekirdeğinden damar koruyucu ilaç yapılmıştır.


Üzüm çekirdeği gibi tüm bütün antioksidanlar damarları korumakta ve damar sertiğini önlemektedir. Sağlıksız damarlar ve damar sertliği yüksek tansiyona ve kalp krizi riskine sebebiyet verebilmektedir. Bu sayede üzüm çekirdeği tüketerek hem yüksek tansiyon hem de kalp krizi riskini azaltabilirsiniz.

Yapılan araştırmalar, üzüm çekirdeğinde yer alan etken maddelerin test ortamına konmuş meme, mide, kolon, prostat ve akciğer kanserler hücrelerinin oluşumunda önleyici etkilere sahip olduğunu gösteriyor. Ancak bunun henüz insanlar üzerinde çalıştığına dair kesin bir kanıt bulunmamaktadır.


Solgun cansız cilde sahip olanlar ve cilt kırışıklığından şikayet edenler için üzüm çekirdeği doğal bir yardımcıdır. Cildin daha sıkı ve elastik olmasını ve hücre yenileyici etkisiyle cildin güzelleşmesini sağladığı düşünülmektedir.



Üzüm Çekirdeğini Nasıl Tüketirim?

Bence herşeyin güzeli, en doğal olanı. Her mevsim çekirdekli kuru üzüm bulabilir, ve günde yaklaşık bir avuç kadar tüketebilirsiniz.

Bunun yanısıra, üzüm çekirdeğinin faydaları gündeme geldikçe, “üzüm çekirdeği” hapları popülaritesi de artmakta. Bu tarz ürünlerden piyasaya süren ve benim en güvendiğim markalardan birisi de GNC. GNC’nin 90 Kapsüllük üzüm çekirdeği hapı yaklaşık 50 TL. GNC’nin sitesine ve üzüm çekirdeği hapına bu linkten ulaşabilirsiniz:


http://www.gnc.com.tr/tr/products.asp?ID=7&CID=2&PID=114

İnternet üzerinden alışverişi sevmeyenlerdenseniz, o halde işte sizler için GNC mağazarlarının listesi:

http://www.gnc.com.tr/tr/index.asp?ID=19



Hiç yorum yok: