Son zamanlarda gerek televizyonlarda, gerek arkadas toplantılarında, kısacası heryerde keten tohumunun faydaları konusuluyor. Doktorlar ve uzmanlar ısrarla keten tohumu tüketmemizi öneriyor. Biz de kadina ozgu ekibi olarak, siz okuyucalarimiz icin keten tohumunu, faydalarını, nasıl tüketilmesi gerektiğini, nasıl yenirse daha faydalı olabileceğini araştırdık...
10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.
Keten tohumunun yararları:
Keten tohumu ne içerir?
Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
Protein
Lignanlar (kansere karşı maddeler)
Vitaminler
Mineraller
Aminoasitler
Keten tohumu nasıl tüketilir?
Kaynatılarak içilebilir. Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuşur.
Tohum şeklinde de tüketilebilir.
Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.
bu yazi, http://www.maksimum.com/ sitesinden faydalanılarak olusturulmustur...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder